Yritys

Ilmajoen Vuokratalot Oy on perustettu vuonna 1990. Yhtiön omistaa 100 % Ilmajoen kunta. Yhtiön toimialana on hankkia, omistaa, ylläpitää ja antaa vuokralle asuntoja Ilmajoen kunnassa, noudattaen Ilmajoen kunnan vahvistamia asukasvalintaperusteita ja ARA:n ohjeita. Ilmajoen Vuokrataloilla on tällä hetkellä 25 kiinteistöä eri puolilla Ilmajoen kuntaa: Ahonkylässä 4, Koskenkorvalla 4 sekä keskustan alueella 17. Asuntoja on yhteensä 340. Asunnot ovat kerros-, rivi- ja luhtitaloissa ja niiden rakennusvuodet sijoittuvat vuosille 1971 – 2008.

Hallitus

Yhtiön hallinnosta ja sen toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuuluu vähintään viisi, enintään yhdeksän varsinaista jäsentä ja vähintään kaksi, enintään neljä varajäsentä. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta ja se päättyy toisen valintaa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Laki yhteishallinosta vuokrataloissa säätää asukkaille annettavaa päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuutta omaa asumista koskevissa asioissa sekä lisätä asumisviihtyisyyttä ja edistää vuokratalojen kunnossapitoa ja hoitoa. Tästä syystä hallitukseen valitaan kaksi asukaskokouksen esittämää varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä.

Hallituksen kokoonpano:

Pöytälaakso Niclas, puheenjohtaja
Kananoja Reetta, varapuheenjohtaja
Filppula Juhani
Haapala Jussi
Huhtakangas Marjut
Lähdesmäki Juhana
Valkeala Marika
Takala Piia (asukas)
Siltakorpi Johanna (asukas)

Varajäsenet:
Hautala Salme
Isomäki Markus
Rautakumpu Tia-Maria (asukas)
Ylipulli Sari (asukas)